Het Team

Het team van Zorgboerderij De Vrijheid bestaat uit gediplomeerde professionals en ook professionals in opleiding. Hieronder kunt u kennis maken met een aantal werknemers:

*****

Hey hoi!

Ik ben Lotte en zal hier een stukje over mijzelf vertellen.

Het avontuur bij De Vrijheid begon bij mij als stage. In het tweede jaar van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, kwam ik terecht bij de zorgboerderij van Femke. Hier heb ik enorm veel geleerd en ben ik samen met het bedrijf gegroeid. Nu ben ik ondertussen 4 jaar bij de zorgboerderij betrokken. Mijn deskundigheid ligt voornamelijk bij de kinderen die op de zaterdag aanwezig zijn, daarnaast begeleid ik een aantal stagiaires. Uit beiden haal ik veel plezier en voldoening.

Ik houd van het leven op de boerderij en alle mogelijkheden die zich voordoen. Bijvoorbeeld het buiten zijn, te onderzoeken, ontdekken en te ervaren. De effecten die dieren hebben op een persoon, maar ook het creatieve aspect als knutselen en bakken.

Naast mijn opleiding ben ik een cursus tekeningen begrijpen en lezen gaan volgen, om op een andere manier kinderen te kunnen begrijpen en ondersteunen. Daarnaast heb ik in mijn opleiding een minor Nederlandse gebarentaal gedaan, om kinderen die slechthorend zijn of kinderen die baat hebben bij een visuele taal in de communicatie beter de begrijpen en ondersteunen.

*****

Een zorgboerderij, De ideale werkplek voor mij! 

Mijn naam is Kyra Buth, geboren in Alkmaar in 1995. Als kind was ikal tussen de paarden te vinden en later als paardenverzorgster op een boerderij. Toen de boerderij dagbesteding ging aanbieden, dus een zorgboerderij werd, kwam ik erachter dat ik gemakkelijk contact kon leggen met verschillende doelgroepen en dit gaf mij inspiratie voor mijn toekomstige werkveld.

Ik ben de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg gaan volgen, en heb mij gespecialiseerd als Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Nadat ik mijn diploma had gehaald, en ervaring had opgedaan tijdens stages op verschillende zorgboerderijen, kreeg ik motivatie om nog meer te leren over het vak. Ik ben gestart met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Hogeschool Inholland Alkmaar. In mijn tweede leerjaar ging ik stagelopen op Zorgboerderij De Vrijheid op de woensdag. Ik voelde me meteen op mijn plek en kreeg de vrijheid om nieuwe ideeën te gaan realiseren. Ook tijdens het derde leerjaar van mijn opleiding ben ik te vinden op De Vrijheid op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag. Op de zorgboerderij kun je mij vaak buiten tussen de dieren vinden met de deelnemers. Ook organiseer ik graag uitstapjes en die ik creatieve activiteiten met bijvoorbeeld een seizoensgebonden thema. Ik breng graag mijn kennis van dieren over aan anderen. Ik motiveer en activeer de deelnemers graag om lekker in beweging te blijven en te genieten van alles wat op de zorgboerderij speelt.

*****

“Hoi allemaal!

Ik ben Mieke Kroon, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Heerhugowaard. In 2016 heb ik mijn stage gedaan bij Zorgboerderij de Vrijheid, ik liep stage op zaterdag bij de kindergroep. Na mijn stage ben ik blijven hangen en sinds 2017 werk ik nu op zaterdag op de zorgboerderij. De functie die ik uitoefen is groepsbegeleider. Daarnaast werk ik af en toe ook doordeweeks enkele uren bij op de zorgboerderij.

Op dit moment volg ik nog de HBO-opleiding SPH op Inholland in Alkmaar, voorafgaand van deze studie heb ik de opleiding MBO onderwijsassistent gedaan. Werken met kinderen vind ik erg leuk en dit wil ik in de toekomst zeker blijven doen!

Wat ik zo leuk vind aan het werken op de zorgboerderij is de combinatie tussen werken met mensen en met dieren. Ik ben een dierenvriend en vind het leuk om dit te kunnen combineren met het werken met de kinderen. Ik woon zelf thuis op een boerderij, daardoor ben ikzelf ook opgegroeid met dieren. Daarnaast vind ik dat iedere dag afwisselend is en het een zeer leerzame baan blijft.

Ook hou ik van creatief bezig zijn en vind ik het erg leuk om te knutselen of te bakken met kinderen.”

*****

Hi!

Mijn naam is Ymke Naberman en ben 19. Sinds 2017 loop ik stage bij Zorgboerderij de Vrijheid. Ik ben hier terecht gekomen als stagiaire via mijn opleiding. Ik volg de opleiding Maatschappelijke Zorg op het Horizon College in Alkmaar, ik zit in het tweede leerjaar. Dit is mijn eerste stage binnen dit werkveld en loop 2 dagen in de week stage. Wat ik het fijne vind aan deze stageplek is dat er een duidelijke en open communicatie is, iedereen staat open voor nieuwe ideeën en de gezellige sfeer. De dagen waarop ik stageloop is zijn de ouderen de doelgroep. Wat erg naar voren komt op de boerderij is dat vooral niks hoeft. Als iemand ergens zin in heeft en dat dan ook mogelijk is, dan kan betreffende persoon hetgeen uitvoeren. De gezellige en veilige sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en kan zijn wie diegene is. Er is altijd een luisterend oor voor iedereen. De liefdevolle zorg is er niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de dieren en voor de tuin. Iedereen mag erin meehelpen zodat het gezamenlijke projecten worden.

Wat ik zelf erg fijn vind is dat er elke dag, met de werknemers, stagiaires en de werkgevers een korte evaluatie is. Hoe is de dag verlopen, wat ging er goed, waar liggen verbeterpunten, hierdoor kan iedereen zich blijven ontwikkelen en blijven groeien.

*****