De werkzaamheden

De Vrijheid is gericht op kinderen, ouderen, mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Het doel is om de deelnemers een leuke, zinvolle dagbesteding te bieden. We hebben daarom gekozen om geen vaste werkzaamheden aan te bieden, maar elke dag de activiteiten af te stemmen op de behoeften van de deelnemers. Zo is er nooit werkdruk en zijn de deelnemers vrij om activiteiten te doen die ze willen. Geen dag is hetzelfde bij zorgboerderij De Vrijheid.

De binnenactiviteiten zullen voornamelijk bestaan uit creatieve activiteiten, cavia’s vertroetelen, spelletjes spelen, met de tovertafel spelen, of koken- en bakken. De deelnemers mogen zelf aangeven wat ze willen knutselen. Als dit niet lukt, bieden we een activiteit aan. Dit kan gelinkt zijn aan een seizoen of thema. In overleg kunnen we kijken waar de voorkeur naar uit gaat, wat betreft binnenactiviteiten. Wij vinden het leuk om  gebruik te maken van muziek. Dansen en zingen maakt veel mensen blij! Even je zorgen vergeten en gewoon mogen zijn wie je bent.
Maar ook het vrij spelen en gewoon even doen waar je zin in hebt, is goed.

De buitenactiviteiten die wij de deelnemers op eigen terrein kunnen bieden, zijn voor de kinderen het vrij spelen in de tuin. Hierbij kunt u denken aan schommelen, trampoline springen, spelen op het speeltoestel of in de zandbak. Ook bieden wij uw kind de mogelijkheid om te helpen in de tuin. Samen het vuil weg halen, kijken wat er in welk seizoen gebeurt met de plant en in het voorjaar samen nieuwe plantjes zetten! In de zomer kunnen we picknicken in het land en zetten we voor de kinderen ons zwembadje op. In het voorjaar hebben we de mogelijkheid om op bezoek te gaan bij een andere boerderij om daar lammetjes te kijken en de fles te geven! Ook een rondje door de koeienstal, de kalfjes en de konijnen knuffelen behoort tot de mogelijkheden.

Voor de volwassenen en ouderen hebben wij als buitenactiviteiten de mogelijkheid tot tuinieren en werken in de groentetuin. Dit is allemaal mogelijk binnen een afgeschermde omgeving zodat het veilig is zonder trekkers, verkeer, enzovoorts. Onder begeleiding is het mogelijk om door de stal te lopen en de koeien te voeren of de kalfjes te aaien. Ook kippen voeren, eieren rapen, konijnen vertroetelen, het paard en de ezels verzorgen en de hond en katten aaien behoren tot de mogelijkheden. Binnen zullen wij creatieve activiteiten ondernemen en is er de mogelijkheid tot het maken van een levensboek. Ook kunnen er kook- en bak activiteiten aangeboden worden. Zoals eerder benoemd, werken wij vraaggericht en passen ons aan, aan de behoefte van de client.

Ten slotte kunnen wij de deelnemers een aantal keer per jaar een uitstapje bieden. Deze kunnen bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan het seizoen van het jaar. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan het bos waar we in de herfst bladeren en kastanjes gaan zoeken.
In de zomer kunnen we naar het strand of een dagje naar de speeltuin. Maar ook bijvoorbeeld het bezoeken van een Sinterklaasintocht of Carnavalsoptocht behoort tot de mogelijkheden. Voor de volwassenen bieden we de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het bos, een park of tuincentrum
dsc_0033