Activiteit/Speel- en Werkmogelijkheden

Ons aanbod wordt in het kennismakingsgesprek besproken en de doelen en mogelijkheden worden afgestemd op de persoon. Iedere deelnemer die bij De Vrijheid komt, wordt gezien als een persoon met mogelijkheden. Door middel van deskundigheid, wordt aan iedereen een passende benadering geboden. Uitgangspunten hierbij zijn nabijheid, eigen regie, vrijheid en herkenbaarheid.

Voor ouderen of volwassenen met een beperking, handicap of stoornis en (jonge) mensen met dementie, kunt u denken aan het werken op de boerderij of het voeren en knuffelen met de dieren. Affiniteit met de boerderij of werken met dieren is geen pre. Wij bieden ook activiteiten als creatieve bezigheden, biljarten, bakken en koken of tuinieren. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot het maken van een uitstapje, zoals een wandeling in het park/bos of bezoek aan een tuincentrum. De Vrijheid is
gevestigd aan de rand van het recreatiepark Het Geestmerambacht en nabij liggen de duinen.

Het verzorgen van de dieren en de tuin is een onderdeel van onze dagbesteding. Bij kinderen stimuleren we de gezamenlijke activiteiten zoals spelletjes, creatieve activiteiten en vrij spelen. Ook worden er kook en bak activiteiten geboden of bijvoorbeeld een uitstapje naar het bos of Geestmerambacht.